Gebruiks en montage handleiding

Veel gestelde vragen :

Koelt dit product op dezelfde manier als een conventionele airconditioner?
Nee, de Neil Camper premium is een airconditioner die werkt volgens het energiezuinige principe van verdampingskoeling. Hierdoor is het gebruik van deze airconditioner uitsluitend elektrisch en wordt alleen nog water verbruikt. Hierdoor kan deze airconditioner zowel rijdend als stilstaand worden gebruikt. Een conventionele airconditioner koelt alleen wanneer de verbrandingsmotor van het voertuig of een generator draait. Dit veroorzaakt o.a.: toename in brandstofgebruik, luchtvervuiling door uitlaatgassen, geluidsoverlast en overmatige slijtage.

Hoeveel graden kan dit product de temperatuur laten dalen?
Een airconditioner die werkt op basis van verdampingskoeling verdampt water. De daling in temperatuur hangt af van het weer: bij een hoge temperatuur en lage luchtvochtigheid is de koeling het grootst. Met dit product, kunt u de temperatuur in een warm en relatief vochtig klimaat gemiddeld met 10 graden laten dalen. In een warm en droog klimaat zou 20 graden mogelijk moeten zijn.

Kan ik de temperatuur aanpassen?
Met een conventionele airconditioner kunt u de gewenste temperatuur instellen. Met een airconditioner die werkt op basis van verdampingskoeling zal de uitgaande temperatuur afhangen van de omgevingscondities. Is dit product geschikt voor een erg heet klimaat? In het algemeen geldt: hoe hoger de omgevingstemperatuur, hoe lager de luchtvochtigheid. Daarom zal in zo’n klimaat een airconditioner die werkt op basis van verdampingskoeling een hogere capaciteit hebben om water te verdampen en zal de koeling dus beter zijn. Er is uitgerekend dat per liter verdampt water deze airconditioner een koelcapaciteit heeft van 2200 BTU/h (=645 W).

Word de koeling beter als er ijs word toegevoegd aan het water ?
In het exclusieve geval van de Neil airconditioner, zal, dankzij het voor-koelingsysteem (gepatenteerd), de watertemperatuur geen invloed hebben op de temperatuur van de uitgaande lucht. Het is dus niet nodig om (zoals bij andere verdampingskoelers) ijs aan het water toe te voegen om de temperatuur te verlagen.

Bevochtigt het de hele omgeving?
Absoluut niet. Het koelingsproces wordt bewerkstelligd dankzij de capaciteit van de buitenlucht om vochtigheid te absorberen. Dit proces vindt echter plaats binnenin de Neil airconditioner; wanneer de lucht door de uitblaasopeningen wordt uitgedreven, begint het vochtigheid te verliezen zodra het er verder vandaan wordt bewogen. Hierdoor zal de totale luchtvochtigheid in het voertuig niet de normale waarden overschrijden. Uit studies die uitgevoerd zijn naar de beste condities voor gezondheid, productiviteit en concentratie van mensen is gebleken dat de ideale omgevingscondities zijn wanneer de temperatuur ligt tussen 18 ºC en 27 ºC bij een relatieve luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Dit zijn de omgevingscondities die de Neil airconditioner in stand houdt.

Kan ik een parfum of deodorant in het water gebruiken?
Ja, maar aangeraden wordt slechts 3 druppels geurvloeistof/bleekwater per liter water.

Kan ik een omvormer van 220V naar 12V gebruiken als stroombron?
Ja, mits deze ten minste 10A kan leveren bij 12V.

Kan een 12V-apparaat in een 24V-eenheid worden geplaatst?
Nee, want dan ontstaat er onbalans in acculading.

Begint de Neil airconditioner na opstarten gelijk te koelen?
Het zal enige tijd duren voor het verdamperfilter verzadigd is met water en het apparaat dus zal beginnen met koelen.

Kan ik een omvormer van 220 V naar 12 V gebruiken als stroom bron ?
Ja mits deze ten minste 10 Ah kan leveren bij 12 volt.
Gebruiks en montage handleiding
Handleiding en leidraad voor onderhoud montage en werking
Image

Contact met ons

Camper & Caravan Parts B.V.
Boezemweg 51
2641 KG Pijnacker
T: 015-3695775
F: 015-3697610
KvK-nr. 71316558
BTW-nr. NL8586667553B01

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 08.00 – 17.00 uur

 

Gratis in schrijven Nieuwsbrief